Door het decor van Dagboek van een Herdershond

Door het decor van Dagboek van een Herdershond

De succesvolle televisieserie Dagboek van een Herdershond bracht eind jaren zeventig nogal wat teweeg in en rond het Zuid-Limburge dorpje Eijsden. In de smalle, lieflijke straten van het dorp werd ruim baan gemaakt voor de regisseur met zijn uiteenlopende eisen. Figuranten werden opgetrommeld, lokale muziek werd gespeeld en zelfs regen werd uit de hemel getoverd.

Tijdens deze wandelroute komt de televisieserie tot leven langs de opnamelocaties in en rond Eijsden. Dat lukt nog beter als je het routeboekje 'Door het decor van Dagboek van een Herdershond' bestelt, ophaalt of download. Daarin staan, naast de routebeschrijving, ook scènes en anekdotes omschreven die de tijd van toen opnieuw tot leven brengen.


Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Door het decor van Dagboek van een Herdershond

Een wandeling van ca. 6,7 km door Eijsden, langs de opnamelocaties van de meest populaire tv-serie uit de jaren ’70, Dagboek van een Herdershond. Start bij Visit Zuid-Limburg Servicepunt Het Familiemuseum en treed in de voetsporen van de toenmalige cast!

Start- en eindpunt


Ursulinenconvent, Breusterstraat 27 te Eijsden (parkeren Treffersteeg)

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,3 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt