Detail

Buitenring fietsroute

Stap met je fiets uit op station Nuth of huur een fiets als je in Nuth aankomt, en je ontdekt de nieuwste infrastructuur in Parkstad op deze fietsroute. Om deze vernieuwende groene route te rijden, volg je de fietsknooppunten. Je kunt ook een separate pdf-beschrijving downloaden. Op de weg van Nuth naar station Kerkrade Centrum beleef je de veelzijdige natuur van de Brunssummerheide, maak je kennis met de relaxte sfeer in het Schutterspark en stap je even af voor een fris biertje bij de Alfabrouwerij. De gloednieuwe Buitenring is zo aangelegd dat hij vernuftig door het landschap heen gaat en de prachtige Zuid-Limburgse natuur zo veel mogelijk spaart – gelukkig, want de regio Parkstad Limburg heeft in 2016 niet voor niets de Tourism of Tomorrow Award voor Beste Reisbestemming ter Wereld gewonnen.

Tip! Onderweg kom je langs het Clemensdomein. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de kerk te scannen. 

Start- en eindpunt


Stationsplein 1, 6361 BG Nuth, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


41,4 km

Knooppuntenlijst


83 - 96 - 25 - 85 - 84 - 24 - 34 - 27 - 28 - 60 - 97 - 63 - 62 - 61 - 33 - 74 - 79 - 78 - 47 - 46 - 43 - 44 - 3

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt