Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Buitenring fietsroute

Buitenring fietsroute

→ Let op!

Als gevolg van de wateroverlast in Zuid-Limburg kunnen routes gevaarlijk en zelfs onbegaanbaar zijn. Wees zeer voorzichtig als je op pad gaat.
Stap met je fiets uit op station Nuth of huur een fiets als je in Nuth aankomt, en je ontdekt de nieuwste infrastructuur in Parkstad op deze fietsroute. Om deze vernieuwende groene route te rijden, volg je de fietsknooppunten 25-24-34-27-28-30-33-74-79-78-47-46-43-44-03. Je kunt ook een separate pdf-beschrijving downloaden. Op de weg van Nuth naar station Kerkrade Centrum beleef je de veelzijdige natuur van de Brunssummerheide, maak je kennis met de relaxte sfeer in het Schutterspark en stap je even af voor een fris biertje bij de Alfabrouwerij. De gloednieuwe Buitenring is zo aangelegd dat hij vernuftig door het landschap heen gaat en de prachtige Zuid-Limburgse natuur zo veel mogelijk spaart – gelukkig, want de regio Parkstad Limburg heeft in 2016 niet voor niets de Tourism of Tomorrow Award voor Beste Reisbestemming ter Wereld gewonnen.
Buitenring fietsroute - Foto 0
Buitenring fietsroute - Foto 1

Start- en eindpunt


Stationsplein 1, 6361 BG Nuth, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


41,2 km

Knooppuntenlijst


83 > 96 > 25 > 85 > 84 > 24 > 34 > 27 > 28 > 60 > 97 > 63 > 62 > 61 > 33 > 74 > 79 > 78 > 47 > 46 > 43 > 44 > 3 > 44

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt