Veilig op pad in tijden van corona

Hét advies van de overheid: vier vakantie in eigen land (en met je gezonde verstand). Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Parkstad Brunssummerheide MTB-route

De Brunssummerheide is een geweldig natuurgebied om te genieten, uit te waaien en heerlijk te mountainbiken. Dit veelzijdige gebied heeft voor elk wat wils: glinsterende zandvlaktes, dichtbegroeide bossen, kalme kikkerpoelen en vooral ’s zomers de bloeiende heidevelden, die de heuvels paars kleuren zover je kunt kijken. De paden zijn meestal zanderig, soms hellingachtig en altijd uitdagend. We willen je vragen om ze niet te verlaten en de natuur én de wandelaars zo veel mogelijk te sparen. Je begint deze prachtige route bij de horecagelegenheid, waar je na afloop ook kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Deze mountainbikeroute volg je via de houten palen met daarop in het geel/zwart het internationale MTB-teken.

Start- en eindpunt


Schaapskooiweg 99, 6414 EL Heerlen, Netherlands

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


18,4 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt