Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Bevrijding van het Maasdal Eijsden-Margraten

Bevrijding van het Maasdal Eijsden-Margraten

6 juni 1944, D-Day. De langverwachte landing van de geallieerden op de kust van Normandië is een feit. In Nederland wordt de komst van de bevrijders met ingehouden adem afgewacht. Door de benadering vanuit het zuiden zetten Amerikaanse soldaten als eerste voet op Nederlandse bodem in Eijsden-Margraten. Hier is dan ook nog veel te zien en te horen uit deze roerige tijd. Zo veel dat je beter de fiets kunt pakken! Bevrijding van het Maasdal is één van de drie WO-fietsroutes (Bevrijding van het Plateau & Bevrijding van het Heuvelland) met als gezamenlijk thema Fietsen naar vrijheid. Gedurende deze route fiets je langs verschillende oorlogsbezienswaardigheden meest westelijk gelegen in de gemeente Eijsden-Margraten. De route loopt grotendeels over de fietsknooppunten.

Start- en eindpunt


KP100

Soort route


Fietsroute

Afstand


19,5 km

Knooppuntenlijst


76 > 77 > 76 > 75 > 4 > 5 > 73 > 74 > 78 > 100 > 78 > 76

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt