7 Summits Schneeberg-route

7 Summits Schneeberg-route

Deze route is onderdeel van de 7 Summits, de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Het betreft een rondwandeling van 8,4 kilometer met een maximale hoogte van 257 meter.

De top van de Schneeberg ligt in Duitsland en maakt deel uit van het Plateau van Bocholtz. De Schneeberg dankt zijn naam aan de kalkgrond, die in de zomer een opvallend lichte (witte) kleur heeft in vergelijking met de omringende heuvels. 

Aan de voet van de berg ligt het Nederlandse dorp Oud-Lemiers, het startpunt van de normaalroute naar de top op 257 meter. Rond de Schneeberg zijn nog betonnen tankversperringen ('drakentanden') en bunkers, onderdelen van de Siegfriedlinie uit de Tweede wereldoorlog te vinden.

Let op, deze route is niet bewegwijzerd.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Combideal: 4 wandelkaarten

Deze combideal met vier wandelkaarten van Zuid-Limburg biedt in totaal meer dan 300 wandelroutes. Hiermee ontdek je de leukste paaltjesroutes in het Heuvelland, Parkstad en de Grensmaasvallei. Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3!

Start- en eindpunt


Oud Lemiers 4, 6295AT, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,8 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt