7 Summits Gulperberg-route

7 Summits Gulperberg-route

Deze route is onderdeel van de 7 Summits, de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Het betreft een rondwandeling van 6,5 kilometer met een maximale hoogte van 157 meter. 

Boven op de Gulperberg bevindt zich het betonnen Mariamonument uit 1935 van de hand van beeldhouwer Charles Vos en architect Piet Gerrits. De heuvel is de meest noordelijke uitloper van het Plateau van Crapoel. 

Wielrenners vrezen de Gulperberg, zeker vanuit het dorp gaat het meteen gruwelijk steil omhoog, maar vanuit Partij is de berg nog verraderlijker. De wandeling komt voorbij beide scherprechters, vergeet dus niet de fietsers aan te moedigen. 

Vanaf het Mariabeeld heb je een goed zicht op het dal van de Geul en van de Gulp die in Gulpen samenvloeien. De wandeling pakt nog even het Dunnenbosch mee, een van de vele fraaie hellingbossen in Zuid-Limburg. 

Vanaf hier heb je een magnifiek uitzicht op een on-Nederlands landschap; de Eyser Heuvelrug. Als je de rij populieren voor cipressen houdt, waan je je in Toscane. Let op, deze route is niet bewegwijzerd.

Start- en eindpunt


Prinses Ireneweg, 6271JC Gulpen-Wittem, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,2 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt