Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Cultuur snuiven voor jong en oud

Ruik, proef en ontdek de wereld samen met de kids!

Als ouders zin in Cultuur? Kijken de kids ietwat zuur? Niet in Zuid-Limburg. Hier hebben we de oplossing! Cultuur is namelijk zoveel meer dan alleen kunst, geschiedenis en andere grote mensen zaken. Cultuur kun je ook beleven, ruiken, proeven en zelf ontdekken. Kijk, als het zo kan, dan wordt cultuur ineens heel stoer, leuk en een interessante belevenis. Ontdek het zelf!

Top 5: culturele tips met de kids

1

De mijnentijd herbeleven tijdens een bezoek aan de Steenkolenmijn Valkenburg

Uniek in Europa! Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. En je wordt er ook nog eens rondgeleid door een ex-mijnwerker die zijn verhalen maar al te graag met jullie deelt.

lees meer
2

Columbus Earth Theater

Een “buitenaardse” beleving, wereldwijd uniek, die je moet erváren! Columbus earth theater neemt je mee op spectaculaire reizen naar onontdekte oorden. Bekijk de wereld als nooit tevoren! Columbus earth theater bied je een onvergetelijke filmervaring, zoals nergens ter wereld vertoond. Reis mee met Columbus, kijk omlaag naar de aarde en je blik op de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn…

lees meer
3

Prehistorische Vuursteenmijn Rijckholt

Verborgen in het Savelsbos liggen de unieke, prehistorische vuursteenmijnen. Zo’n 6000 jaar geleden groeven mensen hier naar vuursteen om er vervolgens gebruiksvoorwerpen en pijlpunten van te maken. Vuursteen was een ideale grondstof, het splijt gemakkelijk en heeft scherpe breukranden. In eerste instantie groef men kuilen om naar vuursteen te zoeken, later ging men ook diep de grond in. Zo ontstond een uitgebreid complex van ondergrondse schachten en mijngangen. In de bezoekersgang kunnen bezoekers een kijkje nemen in de mijn en vertelt de gids over deze getuige van lang vervlogen tijden.

Lees meer
4

Theater in de buitenlucht in het Openluchtheater Valkenburg

Of je nu van toneel, muziek, dans of zang houdt. Opera, Jazz of klassiek of voor kindertheater, cabaret of een sprookje komt. Het unieke decor van het Openluchttheater maakt een voorstelling extra bijzonder.

lees meer
5

Een ridder kastelentocht in Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is één van de grootste en mooiste kastelen van het land. In dit enorme slot komen grote avonturen uit het verre verleden tot leven. Voor jong en oud is er van alles te zien en te ontdekken.

lees meer

Ook leuk om te bezoeken

Mireille, blogger voor Kleine Wereldreiziger
Mireille, blogger voor Kleine Wereldreiziger reist door binnen- en buitenland op zoek naar kindvriendelijke vakantiebestemmingen en activiteiten

We zijn al vaker in Valkenburg geweest, maar nog nooit met een kind. Het was een enorme lastminute beslissing om naar Valkenburg te gaan met ons gezin. Ik had de week ervoor leuke foto's gezien van vrienden die met de kinderen naar de Miljoenenlijn - het langste museum van Limburg - waren geweest en was meteen verkocht!'' 

Ontdek meer familie-uitjes

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website