Minitrip: Weg van de massa

Digital detox dwars door Limburg

Vier dagen lang mocht ik, Josje Smeets, een geluksroute annex digital-detox-tour dwars door Zuid-Limburg volgen. Met als doel het geluk te vinden door te ontsnappen aan de massa. Rust vinden in de natuur. Rust offline én online.

Dag 1 - Trek de stoute (ren)schoenen aan

En start de geluksroute

Ik trek mijn stoute (ren)schoenen aan en start de route! Het hardlopen over de Sint-Pietersberg en door de mooie Enci-groeve is een heerlijk begin van de dag. Tijdens mijn smakelijke brunch (Avocado & Egg, what else?) bij CINQ aan de Maas voel ik me ontspannen. Vervolgens hop ik op mijn elektrische fiets van CycleCenter en rijd naar wijngoed De Hoeve Nekum. Midden tussen de wijnranken voel je je als een god(in) in Frankrijk! Wil jij ook de Limburgse wijn ervaren? dat kan bij wijnrestaurant Mes Amis aan de Tongersestraat. 

De komende dagen sluit ik af in het Kruisherenhotel (5*) in Maastricht; slapen is hier een cadeau. In het voormalige klooster heerst rust en sereniteit. Ook zijn authentieke elementen zoals de altaars, kloosterramen en de magnifieke binnentuin in tact gehouden.

+2

Dag 2 - Een dag vol geluksmomentjes

Ik laat me verrassen in mijn eigen regio

Na een heerlijk ontbijt in het Kruisherenhotel staat er een steptocht door het grottenstelsel Noord op de planning. Tijdens onze tocht – onder begeleiding van een Official Maastricht Guide- stuiten we onder andere op een ondergronds museum inclusief een replica van de Nachtwacht!

In de middag wordt mijn huid onder handen genomen door Sonja van de BEAUTYLOFT -onderdeel van ‘Servaas, the Beauty Concept’. Alle tijd wordt uitgetrokken voor een kennismaking en het geven van kundig advies over gezichtsreiniging. Daarop volgt bij Cée Concept een voetlezing en voetreflexmassage. De behandeling wordt kundig en vol passie gedaan: een aanrader!

Eenmaal terug in het hotel drink ik een glaasje bubbels in de hal, het centrale gedeelte van het klooster, en kijk om me heen. Wat een rust en sereniteit. Het valt me op dat ‘de tijd nemen’ de rode draad is tijdens dit avontuur. Iets dat ik nooit lijk te bezitten, wordt me tijdens deze dagen in het zuiden terug gegeven. Puur geluk.

Dag 3 - Lekker proeven

In Maastricht en Meerssen

Voordat ik me opnieuw tegoed doe aan het vijfsterren ontbijt van het Kruisherenhotel, trek ik mijn hardloopschoenen aan en stuif naar buiten richting het Frontenpark in Maastricht; een prachtig gebied waar je intact gebleven vestingwerken van de stad kunt bezichtigen. Eenmaal ontbeten en opgefrist, stop ik bij Blanche Dael, de oude koffiebranderij van Maastricht. De geur van vers gebrande pinda’s en koffie komt je tegemoet. Aansluitend geniet ik van een gezonde lunch bij Coffeelovers, het horeca-concept van Blanche Dael en een geliefde hotspot in Maastricht. Vervolgens leidt mijn fiets me naar het pittoreske plaatsje Meerssen. Na  een bezoek aan de vele charmante boetiekjes is het tijd om Eterij de Proosdij uit te proberen. Zodra allerlei lekkers van de uitgebreide kaart is geproefd, luidt de conclusie: De Proosdij is een succesnummer!

+2

Dag 4 - Lekker uitwaaien

In de Limburgse heuvels

Na weer een smakelijk, mindful ontbijt in het hart van het Kruisherenhotel zoek ik opnieuw mijn elektrische fiets van CycleCenter op. Dit keer mag ik van Maastricht naar Wijlre fietsen; Zuid-Limburg kent vele routes waar je uren kunt wandelen of fietsen. Mijn eindbestemming is Bij PAULS, een verrassende boerderij waar bourgondisch met hip gecombineerd wordt. Hier krijg ik een heerlijke picknickmand vol lekkers overhandigd inclusief een route met de leukste wandelingen in de buurt. Alles is met evenveel zorg verpakt; deze picknick is écht een cadeautje.

+1

Deze vier dagen was een offline droom die ik een ieder gun. Dus wat let je? Laat de boel de boel, gooi je smartphone in een la en boek een midweek Zuid-Limburg! Je komt als herboren terug. Wedden?

Dit vind je vast ook interessant!