Routes des Vins
Land van Kalk

Welke route kies jij?

Laat je onderdompelen in de wereld van wijn en Kunradersteen...

Wat is het Land van Kalk?

Land van Kalk is het plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal en het buitengebied van Heerlen. Wist je dat de Kunradersteen een rijke voedingsbodem is voor wijngaarden en fruitbomen?

De kalksteen zelf is een duurzaam en natuurlijk bouwproduct dat al door de Romeinen werd toegepast en nu nog overal in het gebied terug te vinden is in traditionele én moderne gebouwen. Verken het Land van Kalk en vind fiets- en wandelroutes, andere activiteiten en eet- of slaaptips.

Wat is het Land van Kalk?

Een rijk Romeins verleden

Dat de grond in Zuid-Limburg uitermate geschikt is voor goede wijn, dat ontdekten de Romeinen al zo’n tweeduizend jaar geleden. Zij plantten hier hun eerste wijnstokken. De Via Belgica laat je kennismaken met een Zuid-Limburg dat je nog niet kent. Treed in de voetsporen van de Romeinen en ontdek het uitgebreide Romeinse erfgoed. 

Wijn safari in het Land van Kalk

Wandel door de prachtige wijngaarden in het glooiende landschap en geniet van mooie vergezichten vanaf de plateaus. Onderweg laat de ranger je een glaasje lokale wijn proeven en kun je als afsluiter ook nog deelnemen aan een mini proeverij bij Wijngoed Fromberg.  

Toerisme Voerendaal

Voerendaal is de groene long van Parkstad en tevens een poort naar het prachtige Heuvelland. Geniet van fantastische vergezichten vanaf het plateau, talloze wandel- en fietsroutes, prachtige natuurgebieden, de vele kastelen en de historische bouwwerken van Kunradersteen.