Detail

Van Vaals tot Moresnet

Deze wandelroute is grensoverschrijdend en voert je van Nederland, naar het Drielandenpunt, naar België en weer terug. De route is zo'n 18 kilometer lang en je zult regelmatig een flinke klim trotseren, waarvoor je veel mooie uitzichten terugkrijgt. De Vaalserberg is een van de heuvels die je onder andere zult tegenkomen op de route. Het labyrint en één van de twee uitzichttorens liggen aan de route. 

In het centrum van Vaals of op het Drielandenpunt zijn genoeg horecagelegenheden te vinden.

 Let op, deze route is niet bewegwijzerd. Onder 'downloaden' is een separate routebeschrijving beschikbaar. Parkeren kan bij een van de parkeergelegenheden in het centrum van Vaals (Kerkstraat/Tentstraat), Kasteel Vaalsbroek of het Drielandenpunt.

Start- en eindpunt


Vaalsbroek 5, 6291 NH Vaals, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


18,3 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad door Moresnet

Jenneke ging de uitdaging aan. Bekijk de vlog en ga mee op pad! 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt