Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Van Vaals tot Moresnet

Deze wandelroute is grensoverschrijdend en voert je van Nederland, naar het Drielandenpunt, naar België en weer terug. De route is zo'n 18 kilometer lang en is een echte uitdaging, zelfs voor de ervaren wandelaar. Je zult regelmatig een flinke klim trotseren, waarvoor je veel mooie uitzichten terugkrijgt. De Vaalserberg is een van de heuvels die je onder andere zult tegenkomen op de route. Het labyrint en één van de twee uitzichttorens liggen aan de route. In het centrum van Vaals of op het Drielandenpunt zijn genoeg horecagelegenheden te vinden. Let op, deze route is niet bewegwijzerd. Onder 'downloaden' is een separate routebeschrijving beschikbaar. Parkeren kan bij een van de parkeergelegenheden in het centrum van Vaals (Kerkstraat/Tentstraat), Kasteel Vaalsbroek of het Drielandenpunt.

Start- en eindpunt


Vaalsbroek 5, 6291 NH Vaals, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


18,3 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk

Op pad door Moresnet

Jenneke ging de uitdaging aan. Bekijk de vlog en ga mee op pad! 
Bekijk video
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt