Een zware houten poort staat open en dat nodigt ons uit om een kijkje te nemen op de binnenplaats, waar nostalgie geraffineerd is gecombineerd met de tegenwoordige tijd. We lopen door en pauzeren even in een gezellige brasserie waarover dadelijk meer.
Eerst laten we ons verleiden door de tuin/binnenplaats. De zon verwelkomt ons op deze mooie dag en we genieten van de vele mogelijkheden. Er zijn volop speeltoestellen voor kinderen, er is los speelgoed en enkele levende konijntjes vragen om een aai. Er zijn terrasstoelen en tafels en wie met een groep is, kan samenblijven aan een separate, immense loungebank.
We vertoeven in een brasserie die haar naam alle eer aandoet: Amuseer! Zus en broer Ellen en Robin Costongs betrokken dit voormalige café drie jaar geleden, gaven het een behoorlijke facelift en de nieuwe naam. Een jaar later kochten de inmiddels erg succesvolle zus en broer ook het pand en sindsdien richten ze het helemaal in in hun eigen stijl.
Ellen en Robin zijn al-studenten-werkend verleid tot een vaste toekomst in de horeca. Ellen: "Ik volgde een opleiding manager-ondernemer horeca en werkte ondertussen in diverse horecakeukens. Robin vond na de havo de horeca veel leuker dan verder studeren." Ze geven beiden aan dat 't Koetshoes in Valkenburg hen gevormd heeft qua horeca. "Het is een heel gezellige zaak en er werd goed omgegaan met de medewerkers, waardoor er een plezierige sfeer heerst."
Ellen begon vervolgens een eigen cateringbedrijf onder de naam Aumseer, dat later leidde tot Brasserie Amuseer. Inclusief, nog altijd, catering op maat. Bijvoorbeeld op 't Preuvenemint of de Brand Revival Night. Robin heeft zich gespecialiseerd in speciaalbieren. Wissel gerust met hem informatie uit!