Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Amuseer 10

Een smakelijke oase
in Wijlre

Bert bezoekt Brasserie Amuseer

Wijlre is een charmant dorpje in het heuvelland met een heel eigen ambi­ance. De moderne en imposante Brand Bierbrouwerij is dominant aanwezig, als publiekstrek­ker en veruit groo­tste werkgever van het dorp. Maar er is meer in de kern. We verblijven vandaag in een sma­kelijke "oase": Brasserie Amuseer.

Een zware houten poort staat open en dat nodigt ons uit om een kijkje te nemen op de binnenplaats, waar nostalgie geraffineerd is gecombineerd met de tegen­woordige tijd. We lopen door en pauzeren even in een gezellige brasserie waarover dadelijk meer.

Eerst laten we ons verleiden door de tuin/binnen­plaats. De zon verwelkomt ons op deze mooie dag en we genieten van de vele mogelijkheden. Er zijn volop speeltoestellen voor kinderen, er is los speelgoed en enkele levende konijntjes vragen om een aai. Er zijn terrasstoelen en tafels en wie met een groep is, kan samenblijven aan een separate, immense loungebank.

We vertoeven in een brasserie die haar naam alle eer aan­doet: Amuseer! Zus en broer Ellen en Robin Costongs betrok­ken dit voormalige café drie jaar geleden, gaven het een behoor­lijke facelift en de nieuwe naam. Een jaar later kochten de inmiddels erg succesvolle zus en broer ook het pand en sindsdien richten ze het hele­maal in in hun eigen stijl.

Ellen en Robin zijn al-studenten-werkend verleid tot een vaste toekomst in de horeca. Ellen: "Ik volgde een opleiding manager-ondernemer horeca en werkte onder­tus­sen in diverse horecakeukens. Robin vond na de havo de horeca veel leuker dan verder studeren." Ze geven beiden aan dat 't Koetshoes in Valkenburg hen gevormd heeft qua horeca. "Het is een heel gezellige zaak en er werd goed omgegaan met de medewerkers, waardoor er een plezierige sfeer heerst."

Ellen begon vervolgens een eigen cate­ringbedrijf onder de naam Aumseer, dat later leidde tot Brasserie Amu­seer. Inclusief, nog altijd, catering op maat. Bij­voorbeeld op 't Preuvenemint of de Brand Revival Nig­ht. Robin heeft zich gespecialiseerd in speciaal­bie­ren. Wissel gerust met hem informatie uit!

Amuseer 3
Brasserie Amuseer Eten En Drinken Samen Buiten Blog

Fruitig

Het duo stamt uit een fruitbedrijf in Berg en Ter­blijt. "We telen thuis vooral appels. De fruitkis­ten hebben we verwerkt in het interieur, bij de koffie serveren we huisbereide appeltaart en bij de gerechten verse appelmoes. En we hebben vers geperst appelsap uit eigen familietuin. Zo gaan we terug naar onze roots."

De streek komt trouwens vaker op het bord terecht, in de vorm van vlees, groenten en forellen. En natuur­lijk bier van de buurman en streekwijn. Maar ook de pas­ta's worden in de nabijheid gedraaid.

De menukaart is veelzijdig en verrassend. Stel zelf uw borrel-, bier- of lunchplank samen of geniet van weke­lijks wisselende, originele gerechten. Ellen, lachend: "Mijn inspiratie vind ik soms bij de irritaties die ik krijg als ik elders ga eten." 

Amuseer is een brasserie met mooie gerechten van Ellen en heerlijke bieren van Robin (en Brand). Er zijn 100 buitenplaatsen en evenveel plaatsen binnen. Althans, binnenkort: de eerste etage wordt momenteel verbouwd tot extra brasserie, waar ook groepen welkom zijn voor hun eigen amusement.

Het mag Ellen en Robin niet druk genoeg zijn. "Als het niet meer stressig is, zoeken we nieuwe stresspunten. Dat is onze uitdaging! En we zijn blij met Visit Zuid-Limburg. Samen blijven we op de hoogte van alle ontwikkelingen en kunnen we verder groeien. Daar leren en profiteren we samen van."

- Bert Salden

Dit vind je ook leuk!