Wielrenroute - Slingerend door het Maasland

Wielrenroute - Slingerend door het Maasland

Er is bij Limburg Cycling en Grimpeur zeker geen toeval in het spel geweest bij het selecteren van de klimmen in deze route. Het bochtige karakter van de hellingen staat centraal. 

Met de Slingerberg in Geulle krijg je al een klein voorproefje van wat je te wachten staat. Maar nadat deze is beklommen is het allereerst tijd voor wat ontspanning. Lust voor de ogen en rust voor de benen. 

De route duikt de Belgische grens over voor een bezoek aan het ongerepte Maasland. Als de Vlaamse bossen en waterpartijen zijn gezien is het moment suprême van dit parcours daar. 

De Zusserdel, ook wel Tienderberg, of gewoon in de Belgische volksmond 'Slingerbergske' is één van de best bewaarde geheimen van de regio. De kronkelende helling is om wagenziek van te worden. 

Maar een feest voor wielerliefhebbers. Via een stukje Wallonie en terug via de Kuitenberg kom je terug in Valkenburg. Kijk voor meer unieke routes op grimpeur.nl of limburgcycling.com/routes of voor meer info over deze route op Singerend door het Maasdal.

Start- en eindpunt


Par'course, Prinses Beatrixsingel te Valkenburg

Soort route


Wielrenroute

Afstand


77,3 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt