Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Wielrenroute - Klauteren door de Grensmaasvallei

Wielrenroute - Klauteren door de Grensmaasvallei

Limburg Cycling en Grimpeur hebben verschillende wielrenroutes gemaakt die je stuurt over onontdekte heuvels en wegen. Deze route gaat dwars door de Grensmaasvallei, een prachtige regio in Limburg, echter die qua wielerbekendheid ietwat wordt overschaduwd door het Zuid-Limburgse Heuvelland. 

De Grensmaasvallei is vooral bekend bij fietsers om de heerlijke licht glooiende wegen langs water en landerijen. Maar er is ook een meer uitdagende kant aan dit gebied. Zorg maar dat je met uitgeruste kuiten begint aan deze klus van 64 kilometer, want in deze route zit pit! 

Het traject is bezaaid met korte explosieve klimmen die het je benen flink zuur gaan maken. Kijk voor meer unieke routes op grimpeur.nl of limburgcycling.com/routes of voor meer info over deze route op Klauteren door de Grensmaasvallei.

Start- en eindpunt


Natuurtransferium, Biesenweg 5 te Sweikhuizen

Soort route


Wielrenroute

Afstand


63,7 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt