Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Valkenburg is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op weg.

Wat de Maas rond Spaubeek achter liet Beek

Wat de Maas rond Spaubeek achter liet Beek

→ Let op!

Als gevolg van de wateroverlast in Zuid-Limburg kunnen sommige routes gevaarlijk en zelfs onbegaanbaar zijn. Wees voorzichtig als je op pad gaat.
Deze geologische wandeling, samengesteld door het IVN Spaubeek, maakt je als wandelaar attent op de uiteenlopende landschappen, die zelfs voor Zuid-Limburg bijzonder zijn. De wandeling is ongeveer 11,5 kilometer lang, maar je kunt hem ook als twee kortere deelwandelingen lopen (5 en 6 km). De route voert je over een plateau, langs graften, oude boerderijen, fruitboomgaarden, veldkruisen en de Geleenbeek. Holle wegen leiden je door een groen, steeds weer verrassend landschap. Onderweg heb je enkele fraaie uitzichten over de terrassen. Parkeren kan bij een van de parkeergelegenheden in Spaubeek, kasteel Terborgh in Schinnen of bij het treinstation van Spaubeek. Let op, deze route is niet bewegwijzerd. Bij downloaden is een afzonderlijke routebeschrijving beschikbaar.

Start- en eindpunt


Op Het Veldje 40, 6176 BK Spaubeek, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


11,4 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld

Op pad met Jenneke

Jenneke ging op pad en wandelde de route 'Wat de Maas rond Spaubeek achterliet'. Het is een mooie natuurlijke route, die je langs het Stammenderbos voert, waar je de vogeltjes hoort fluiten en je even lekker kunt afschakelen. Kijk je mee?
Bekijk video
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt