Detail

Wanenbergroute SC05 Schinnen

De Wanenbergroute biedt je de verschillende gezichten van Limburg: uitzichten en holle wegen, bossen en een wijngaard, lintdorpen en een dorp dat vroeger abdij was. 

Woorden als ‘Hondskerk’, ‘korenwolf’ en ‘Wanenberg’ benadrukken de sprookjessfeer van het gebied: zelfs de zilverkleurig oplichtende chemische installaties aan de noordelijke horizon hebben door de algehele sfeer iets magisch. 

Tijdens de hele wandeling zie je hoe de unieke Limburgse geologie bepalend is voor zowel natuur als bebouwing. 

De route is te volgen via de blauwe (ring)paaltjes en de aanvullende routebeschrijving. De afstand is 10,7 km; ook een kortere route van 
6,7 km is beschreven.

Start- en eindpunt


Pastoor Albertsstraat 10, 6155 LW Puth, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,7 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt