Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Wanenbergroute SC05 Schinnen

Wanenbergroute SC05 Schinnen

De Wanenbergroute biedt je de verschillende gezichten van Limburg: uitzichten en holle wegen, bossen en een wijngaard, lintdorpen en een dorp dat vroeger abdij was. Woorden als ‘Hondskerk’, ‘korenwolf’ en ‘Wanenberg’ benadrukken de sprookjessfeer van het gebied: zelfs de zilverkleurig oplichtende chemische installaties aan de noordelijke horizon hebben door de algehele sfeer iets magisch. Tijdens de hele wandeling zie je hoe de unieke Limburgse geologie bepalend is voor zowel natuur als bebouwing. De route is te volgen via de blauwe (ring)paaltjes. Onder de downloadbutton is ook een separate wegbeschrijving te vinden. Parkeren kan bij de kerk in Puth. Een kop koffie is halverwege de route te verkrijgen bij de Windraak.

Start- en eindpunt


Pastoor Albertsstraat 10, 6155 LW Puth, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,7 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt