Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Wandelroute ST2 - Beekdaelen - De Zevenmijllaarzen Route

Wandelroute ST2 - Beekdaelen - De Zevenmijllaarzen Route

Dat er in een klein, landelijk plaatsje als Schimmert zo veel is te zien en te doen, is bijna niet voor te stellen. Aan het begin van deze route kom je langs de Watertoren van Schimmert. Deze wordt ook wel de Reus van Schimmert genoemd omdat hij zo hoog is. Dit alleen al, maak het thema van deze route ‘sprookjes’. Verhalen over reuzen kennen we al sinds de Bijbel. Natuurlijk ontdekken we ook ander moois in deze veelzijdige route, zoals kasteel De Bockenhof en de Remigiuskerk. Loop jij er met zevenmijllaarzen doorheen of lukt het je de route te bewandelen als zij het een sprookje?

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.

Start- en eindpunt


Oranjeplein 8 te Schimmert

Soort route


Wandelroute

Afstand


11,4 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt de Zevenmijllaarzen route, tevens een van onze camini's! Ze komt veel moois tegen in Schimmert tijdens deze sprookjesachtige route. Kijk je mee? 
Bekijk video
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt