Detail

Wandelroute ST2 - Beekdaelen - De Zevenmijllaarzen Route

Dat er in een klein, landelijk plaatsje als Schimmert zo veel is te zien en te doen, is bijna niet voor te stellen. Aan het begin van deze route kom je langs de Watertoren van Schimmert. Deze wordt ook wel de Reus van Schimmert genoemd omdat hij zo hoog is. Dit alleen al, maak het thema van deze route ‘sprookjes’. Verhalen over reuzen kennen we al sinds de Bijbel. Natuurlijk ontdekken we ook ander moois in deze veelzijdige route, zoals kasteel De Bockenhof en de Remigiuskerk. Loop jij er met zevenmijllaarzen doorheen of lukt het je de route te bewandelen als zij het een sprookje?

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Bezin in Zuid-Limburg

Deze brochure helpt je bij het beleven van de religieuze en spirituele kant van Zuid-Limburg. Ontdek bijzondere plekken, wonderlijke gebeurtenissen en typisch Zuid-Limburgse tradities.

Start- en eindpunt


Oranjeplein 8 te Schimmert

Soort route


Wandelroute

Afstand


11,4 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt de Zevenmijllaarzen route, tevens een van onze camini's! Ze komt veel moois tegen in Schimmert tijdens deze sprookjesachtige route. Kijk je mee? 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt