Wandelroute RR08 - Schinveldse Bossen

Wandelroute RR08 - Schinveldse Bossen

Vlak buiten Schinveld ligt de bijzondere huizengroep Nonke Buusjke: een verzameling authentieke Zuid-Limburgse vakwerkgebouwtjes die helemaal in de stijl van vroeger zijn behouden. Een bakhuis, een stroopstokerij, een klompenmakerij, een weefhuis: je vindt ze hier allemaal terug. De wandelroute RR08 neemt het interessante Nonke Buusjke als uitgangspunt en brengt je van daaruit naar de ongerepte natuur van de Schinvelderbossen. Bij Nonke Buusjke kun je ook terecht voor een kopje koffie en ook parkeren is er eenvoudig. Je volgt deze wandelroute via de zwarte paaltjes met de roze band.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Combideal: 4 wandelkaarten

Deze combideal met vier wandelkaarten van Zuid-Limburg biedt in totaal meer dan 300 wandelroutes. Hiermee ontdek je de leukste paaltjesroutes in het Heuvelland, Parkstad en de Grensmaasvallei. Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3!

Start- en eindpunt


Nonke Buusjke, Heringsweg 5A, 6451 BP Schinveld

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,9 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt