Detail

Schinveld RR07 - Schinveldse Bossen

Deze route voert je door het prachtige gebied van de Schinveldse bossen, een onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. 

De route mag, ondanks zijn bescheiden lengte en lage moeilijkheidsgraad, met recht spectaculair genoemd worden. Ontdek het onderweg zelf, bijvoorbeeld bij het Freizeitpark Gangelt en de Zweefluchthaven. 

De route is te volgen via de zwarte kunststofpalen met donkerblauwe ringband. Parkeren kan bij restaurant ‘De Lier’ waar ook een kopje koffie te verkrijgen is.

Start- en eindpunt


Restaurant De Lier, Leiffenderhofweg 3, Schinveld

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,1 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Wandelboswachter Ellen

Wandelboswachter Ellen ging samen met haar dochter op pad in het vijfsterrenlandschap van de Schinveldse Bossen. Van de Roode Beek en Nonke Buusjke, tot aan oude groeves en Schotse Hooglanders. Lees het in haar blog! 
Lees verder

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt