Wandelroute NM4 - Brunssum - Brunssummerheide Licht blauw

Wandelroute NM4 - Brunssum - Brunssummerheide Licht blauw

Deze route van Natuurmonumenten voert je door het prachtige gebied van de Brunssummerheide. In het hart van de veelzijdige Brunssummerheide stroomt de Roode Beek. In het bronnengebied van deze ijzerrijke stroom treedt hoogveenvorming op en wisselen de heidevelden zich af met vennetjes en verre uitzichten met dichte, groenbemoste bosschages. Deze wandelroute gaat door een uniek stuk natuur in een omgeving die van zichzelf al schilderachtig is. Je hoeft de zwarte paaltjes met lichtblauwe bandjes. maar te volgen. Parkeren kan bij het infocentrum van de Brunsummerheide, waar je ook terecht kunt voor een kopje koffie. Om te starten loop je vanaf de parkeerplaats richting het Bezoekerscentrum en vlak daarvoor start de route (bij plaatje met nummer DG1).
Wandelroute NM4 - Brunssum - Brunssummerheide Licht blauw - Foto 0
Wandelroute NM4 - Brunssum - Brunssummerheide Licht blauw - Foto 1

Start- en eindpunt


Schaapskooiweg , 6414 EL Heerlen, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,7 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke gaat op pad op de Brunssummerheide. De Koffiepoelroute NM4 Brunssum voert je door een veelzijdig landschap van Natuurmonumenten vol met glooiende heidevelden, kronkelpaadjes en spiegelende poelen, zoals de Koffiepoel. Kijk je mee?
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt