Wandelroute GE05 - Beek - Ommetje Genhout

Wandelroute GE05 - Beek - Ommetje Genhout

Het Ommetje Genhout is een bijna 8 km lange wandelroute in en om Genhout. In deze wandelroute is de vroegere grens tussen de Spaanse en de Staatse Nederlanden zichtbaar gemaakt met grenspalen. 

Je ontdekt verder de aan de Heilige Hubertus toegewijde kerk in Genhout, daterend uit 1937. Deze is gebouwd onder leiding van architect Alphons Boosten uit Maastricht. 

Vanwege het grote aantal kunstenaars dat heeft meegewerkt aan de realisatie van dit gebouw, wordt de kerk ook wel de kunstenaarskerk genoemd. Je kunt parkeren bij dit bijzondere kerkje. De route is te volgen via de speciale Ommetje Genhout-bordjes.

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. 

Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.
Wandelroute GE05 - Beek - Ommetje Genhout - Foto 0

Start- en eindpunt


Hubertusstraat 59 te Genhout

Soort route


Wandelroute

Afstand


7,9 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt