Het Heuvelland door de ogen van een kunstenaar

Het Heuvelland door de ogen van een kunstenaar

Ga mee op pad in de inspirerende wereld van Sjef Hutschemakers. Deze kunstenaar, natuurliefhebber en amateurarcheoloog zag de schatten die het Heuvelland te bieden had en hij voelde de waarde ervan als geen ander. Zet voor eventjes een kunstenaarsbril op en je zult de glooiende heuvels, de idyllische dorpjes en het authentieke boerenleven in Eijsden-Margraten op een nieuwe manier beleven!

De wandeling start bij de kerk in Sint Geertruid en voert via het veld door de dorpjes Banholt en Mheer terug naar Sint Geertruid. In de routebrochure ‘Het Heuvelland door de ogen van een Kunstenaar’ wordt op verschillende locaties verteld over de bijzondere omgeving en de band die Sjef daarmee had. In de brochure staan ook QR-codes die verwijzen naar video’s over Sjef en zijn werkwijze, en die met een smartphone te openen zijn. De brochure is verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Shops en Servicepunten.

Naast de wandelroute, is er ook een fietsroute van 35 km om kennis te maken met Sjef z’n gedachtengoed en werk. 

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Fietsroute Het Heuvelland door de ogen van een kunstenaar

Ga mee op pad met in de inspirerende wereld van Sjef Hutschemakers. Volg deze fietsroute van ca. 35 km en zet voor eventjes de kunstenaarsbril op.

Start- en eindpunt


Sint Gertrudiskerk , Sint Geertruid, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,1 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt