Detail

Wandelroute - Cittaslow Rond(je) Viele

Deze wandelroute is een van de vier wandelingen die speciaal is uitgezet voor het 10-jarig Cittaslow jubileum van de gemeente Vaals in 2021. 

Het wereldwijde keurmerk Cittaslow is een bewijs van kwaliteit voor de manier waarop gemeenten (met minder dan 50.000 inwoners) omgaan met hun leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit. 

Tijdens de Cittaslow wandelingen ontdek je waarom de gemeente Vaals Cittaslow is! Het Cittaslow Rond(je) Viele neemt je mee naar het groene buitengebied rond Vijlen, ook wel bekend als het ‘enige bergdorpje van Nederland’. 

Een groot deel van de route loopt door bosrijke omgeving, waarbij je onderweg (bijvoorbeeld in Camerig) kunt genieten van fenomenale vergezichten, maar je komt ook door authentieke buurtschappen als Melleschet en Rott met de kenmerkende zwart-witte vakwerkhuizen. 

De statige toren van de St. Martinuskerk van Vijlen torent hoog boven het landschap uit en zal daarom tijdens deze wandeling regelmatig een oriëntatiepunt voor je zijn. Onderweg pik je bij de grindgroeve in het Elzetterbosch ook nog een stukje van de gemeente Gulpen-Wittem (ook een Cittaslow gemeente) mee.

Tijdens de wandeling kom je langs een aantal Cittaslow ambassadeurs. De Cittaslow ambassadeurs zijn ondernemingen of organisaties die het Cittaslow gedachtengoed uitdragen in de producten die ze maken en/of de diensten die ze aanbieden. 

Vraag de ambassadeurs ook zeker zelf waarom ze Cittaslow ambassadeur zijn. Ze vertellen je er graag over! Lees meer over Cittaslow Vaals op www.vaals.nl/cittaslow.

Start- en eindpunt


Mamelisserweg 16, 6294 NH, Vijlen, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


12,8 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt