Wandelroute - Cittaslow Rond(je) Lemieësj

Wandelroute - Cittaslow Rond(je) Lemieësj

Deze wandelroute is een van de vier wandelingen die speciaal is uitgezet voor het 10-jarig Cittaslow jubileum van de gemeente Vaals in 2021. 

Het wereldwijde keurmerk Cittaslow is een bewijs van kwaliteit voor de manier waarop gemeenten (met minder dan 50.000 inwoners) omgaan met hun leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit. 

Tijdens de Cittaslow wandelingen ontdek je waarom de gemeente Vaals Cittaslow is! Het Cittaslow Rond(je) Lemieësj neemt je mee op pad rond Lemiers. Na Vaals en Vijlen is Lemiers de kleinste van de drie kernen van de gemeente Vaals en velen rijden er op weg naar Vaals doorheen zonder er te stoppen. 

Maar dat betekent niet dat er minder te zien is! Zelfs inwoners van de gemeente Vaals zullen tijdens het wandelen van deze route nog een aantal parels ontdekken. 

Denk bijvoorbeeld aan de Sint-Catharinakapel, het verscholen Kasteel Jen Hoes in Oud-Lemiers, het bruggetje over de Hermansbeek en het karakteristieke Holset met haar gezellige terrasjes. 

Maar deze route komt ook langs het minder verscholen kasteel Vaalsbroek en de fruitboomgaarden op de Eschberg. Kortom, genoeg te ontdekken! 

Tijdens de wandeling kom je langs een aantal Cittaslow ambassadeurs. De Cittaslow ambassadeurs zijn ondernemingen of organisaties die het Cittaslow gedachtengoed uitdragen in de producten die ze maken en/of de diensten die ze aanbieden. 

Vraag de ambassadeurs ook zeker zelf waarom ze Cittaslow ambassadeur zijn. Ze vertellen je er graag over! Lees meer over Cittaslow Vaals op www.vaals.nl/cittaslow

Start- en eindpunt


Oud Lemiers 1b, 6295 AS, Lemiers, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,5 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt