Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Wandelroute - Cittaslow Rondje jemèngde Vols

Wandelroute - Cittaslow Rondje jemèngde Vols

Deze wandelroute is een van de vier wandelingen die speciaal is uitgezet voor het 10-jarig Cittaslow jubileum van de gemeente Vaals in 2021. 

Het wereldwijde keurmerk Cittaslow is een bewijs van kwaliteit voor de manier waarop gemeenten (met minder dan 50.000 inwoners) omgaan met hun leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit. 

Tijdens de Cittaslow wandelingen ontdek je waarom de gemeente Vaals Cittaslow is! Het Cittaslow Rondje jemèngde (= dialect voor ‘gemeente’) laat je Cittaslow Vaals in al z’n schoonheid zien. 

Deze uitdagende wandeling rond Vaals, Vijlen en Lemiers gaat op en af, door bos en bebouwing, over bospaden en rustige landweggetjes, langs idyllische plekken en locaties met een prachtig uitzicht. 

Onderweg geniet je van het kleinste museum van Nederland en historische parels zoals de kastelen Vaalsbroek, Jen Hoes en Bloemendal, tot de rust van het groene buitengebied van de gemeente Vaals. 

En van de gezelligheid in Vijlen, Holset en het centrum van Vaals tot authentieke buurtschappen als Melleschet en Rott. Kortom, deze wandeling is Cittaslow in optima forma! Tijdens de wandeling kom je langs alle Cittaslow ambassadeurs in de gemeente Vaals. 

De Cittaslow ambassadeurs zijn ondernemingen of organisaties die het Cittaslow gedachtengoed uitdragen in de producten die ze maken en/of de diensten die ze aanbieden. Vraag de ambassadeurs ook zeker zelf waarom ze Cittaslow ambassadeur zijn. 

Ze vertellen je er graag over! Lees meer over Cittaslow Vaals op www.vaals.nl/cittaslow

Start- en eindpunt


Gemeentehuis Vaals (Von Clermontplein 15 te Vaals)

Soort route


Wandelroute

Afstand


25,3 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt