Detail

Wandelen in Simpelveld-Bocholtz

Deze wandeling voert je door de uitgestrekte Romeinse Vallei van Bocholtz. Dit vruchtbare stuk grond bij Duitsland was, met zijn grote hoeveelheid kalksteen en glooiende hellingen, voor veel Romeinen een mooie plek om hun villa op te bouwen. Dit gebied zul je na deze wandeling zeker als een verrassende ontmoeting ervaren. Bij het startpunt Hoeve Scholtissenhof bevindt zich een halte van de Miljoenenlijn, van waaruit je met een authentieke railbus naar het hoofdstation in Simpelveld kunt reizen, waar je ook gezellig iets kunt drinken. Let op, deze route is niet bewegwijzerd. Wel kun je onder 'downloaden' een separate wegbeschrijving vinden.

Start- en eindpunt


Heiweg 1, 6351 HP Bocholtz, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,2 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt