Vuursteenmijn Sg3 - Eijsden-Magraten

Vuursteenmijn Sg3 - Eijsden-Magraten

Deze wandelroute start in het dorpje Sint Geertruid, om je vervolgens te leiden richting de Belgische grens. Het is een typische Zuid-Limburgse route met veel hoogteverschillen en ook prachtige vergezichten. Onderweg kom je onder andere de Vuursteenmijn in Rijckholt tegen, een bijzonder mijnveld dat is aangemerkt als archeologisch wereldmonument. In Sint Geertruid zijn genoeg horecagelegenheden te vinden en je kunt er eenvoudig parkeren. De route is te volgen via de groene paaltjes.

Start- en eindpunt


Eindstraat 26, 6265 AD Sint Geertruid, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,3 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke start haar wandeling in Sint Geertruid en vervolgd deze in het Savelsbos. Ze komt langs Rijckholt, waar ze een archeologisch monument bezoekt, namelijk de vuursteenmijn. Ga samen met Jenneke op pad in Sint Geertruid en omgeving!
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt