Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Vuursteen wandelroute Sg7 Eijsden-Margraten

Vuursteen wandelroute Sg7 Eijsden-Margraten

→ Let op!

Als gevolg van de wateroverlast in Zuid-Limburg kunnen sommige routes gevaarlijk en zelfs onbegaanbaar zijn. Wees voorzichtig als je op pad gaat.
Deze pittige en lange wandelroute, ook wel de vuursteenroute, zal je absoluut niet teleurstellen. Deze route maakt een verbinding tussen de verschillende vuursteenwinplaatsen in Eijsden-Margraten. Vuursteen kom je overal tegen in het landschap en het is tevens veelvuldig verwerkt in de gebouwen in deze streek. Vuursteen was het goud van de prehistorische mens, essentieel voor de ontwikkeling van de mensheid. Deze route is tegelijkertijd een educatieve tocht door het rijke landschap met zijn geologische en prehistorische betekenis. Volg de route via de Vuursteen-markering op de zilveren schildjes. Parkeren kun je bij een van de vele parkeergelegenheden in Eijsden.
Vuursteen wandelroute Sg7 Eijsden-Margraten - Foto 0
Vuursteen wandelroute Sg7 Eijsden-Margraten - Foto 1

Start- en eindpunt


Dominikanenstraat 2, 6247 CW Gronsveld, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


23,7 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt