Vuursteen wandelroute Sg7 Eijsden-Margraten

Vuursteen wandelroute Sg7 Eijsden-Margraten

Deze pittige en lange wandelroute, ook wel de vuursteenroute, zal je absoluut niet teleurstellen. Deze route maakt een verbinding tussen de verschillende vuursteenwinplaatsen in Eijsden-Margraten. Vuursteen kom je overal tegen in het landschap en het is tevens veelvuldig verwerkt in de gebouwen in deze streek. Vuursteen was het goud van de prehistorische mens, essentieel voor de ontwikkeling van de mensheid. Deze route is tegelijkertijd een educatieve tocht door het rijke landschap met zijn geologische en prehistorische betekenis. Volg de route via de Vuursteen-markering op de zilveren schildjes. Parkeren kun je bij een van de vele parkeergelegenheden in Eijsden.
Vuursteen wandelroute Sg7 Eijsden-Margraten - Foto 0
Vuursteen wandelroute Sg7 Eijsden-Margraten - Foto 1

Start- en eindpunt


Dominikanenstraat 2, 6247 CW Gronsveld, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


23,7 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.