Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Vlak langs de Maas Zuid-Limburg

Het Zuid-Limburgse landschap is bij uitstek geschikt voor een prachtige wielrennerstocht. Deze wielrenroute is een ware beleving waarbij je verschillende bekende colletjes, zoals de Fromberg, aan zult doen. Ook fiets je een stukje door de Belgische voerstreek. Er zijn echter ook verschillende vlakke stukken, waardoor er flink wat snelheid gemaakt kan worden. Gedurende de route komt je langs allerlei Limburgse dorpjes zoals Valkenburg, Simpelveld en Meerssen. Ook de verschillende Maas-dorpjes, zoals Eijsden en Elsloo, zijn meer dan de moeite waard. Je zult versteld staan van de prachtige natuur en de mooie vergezichten die je onderweg tegenkomt. Parkeren en starten kan bijvoorbeeld in Simpelveld, op de markt. Deze route is niet bewegwijzerd, maar is beschikbaar voor GPS (GPX bestand) en Garmin.

Start- en eindpunt


Kasteel Elsloo, Maasberg 1, 6181 GV Elsloo

Soort route


Wielrenroute

Afstand


92,4 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt