Vijlenerbosroute SBB34 Vaals

Vijlenerbosroute SBB34 Vaals

Deze wandelroute voert je dwars door het lang uitgestrekte Vijlenerbos. Onderweg zul je verbaasd worden door de prachtige uitzichten over het Geuldal. Het landschap is zo mooi, dat je haast niet gelooft dat je je bevindt in Nederland. Je loopt langs de vuursteenafzetting, een geologische schat die zo'n 70 miljoen jaar geleden is gevormd. Ook zie je de Limburgse graften: hellingen met een terrasstructuur, waarvan niemand precies weet hoe ze ontstaan zijn. In het nabijgelegen Camerig vind je de nationaal bekende ijsboer Wingbergerhoeve. Je kunt eenvoudig parkeren bij restaurant Buitenlust of boscafé het Hijgend Hert. De route is te volgen via de houten SBB-paaltjes met blauwe kop.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Combideal: 4 wandelkaarten

Deze combideal met vier wandelkaarten van Zuid-Limburg biedt in totaal meer dan 300 wandelroutes. Hiermee ontdek je de leukste paaltjesroutes in het Heuvelland, Parkstad en de Grensmaasvallei. Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3!

Start- en eindpunt


Rugweg in Vijlen

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,5 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt