Detail

Van Oud-Lemiers naar Holset V9 Vaals

Deze wandelroute start vanaf de kleine buurtschap Oud-Lemiers, net tegen de grens van Duitsland aan. Vervolgens voert deze je richting het prachtige gehucht Holset. 

In dit wandelgebied krijg je een mooi uitzicht over de Sneeuwberg (Schneeberg), die zijn naam dankt aan de kalkgrond die de berg in de zomer een witte kleur geeft. 

Onderweg zul je onder meer langs het achttiende-eeuwse kasteel Lemiers komen, dat een bijzondere oudheidkundige en kunsthistorische waarde heeft. In de omgeving van Lemiers en Holset zijn voldoende horecagelegenheden en parkeergelegenheden. Volg voor deze wandelroute de blauwe paaltjes.

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Bezin in Zuid-Limburg

Deze brochure helpt je bij het beleven van de religieuze en spirituele kant van Zuid-Limburg. Ontdek bijzondere plekken, wonderlijke gebeurtenissen en typisch Zuid-Limburgse tradities.

Start- en eindpunt


Oud Lemiers 3 te Lemiers

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,4 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt