Detail

Van Holset naar Vijlenerbos V11 Vaals

Vanaf het kleine dorpje Holset brengt deze wandelroute je richting het Vijlenerbos, een van de grootste bossen van Nederland. Het bos kenmerkt zich door de verschillende steile hellingen en forse hoogteverschillen. Daardoor zul je onderweg kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de Duitse Sneeuwberg (Schneeberg), die door de kalkstenen ondergrond een witte kleur krijgt. Je steekt de Hermansbeek over, de snelst stromende beek van Nederland met het karakter van een snelle bergbeek. Niet alleen daardoor, maar ook door de on-Nederlandse vergezichten en landschappen, waan je je in het buitenland.

 Parkeren doe je in Holset. De route is te volgen via de gele paaltjes en markeringen.

Start- en eindpunt


Holset 66, 6295 ND Lemiers, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,1 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt