Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Van Camerig tot Cottessen V14 Vaals

Van Camerig tot Cottessen V14 Vaals

→ Let op!

Als gevolg van de wateroverlast in Zuid-Limburg kunnen routes gevaarlijk en zelfs onbegaanbaar zijn. Wees zeer voorzichtig als je op pad gaat.
Verken de grens van Vaals rondom het Geuldal tijdens deze wandelroute. Je zult hierbij allerlei bijzondere natuurverschijnselen zien, zoals de vuursteenafzetting bij Zevenwegen, het Vaalser groenzand en de snel stromende Geul. Je baant je een weg door holle wegen en over de Zuid-Limburgse graften, waarvan niemand weet hoe ze ontstaan zijn. Ook zul je aan het begin van de route het 'bronnenland' rondom Vijlen ontdekken, waar je kleine waterbronnen uit het pad ziet ontspringen. Je kunt starten vanaf de camping Cottesserhoeve, een prachtig plekje met parkeergelegenheid en een terras. De route is te volgen via de blauwe paaltjes. Let op, je wandelt gedurende deze route kortstondig over privéterrein van het Zinkviooltje, dit is met toestemming.

Start- en eindpunt


Camping de Cottesserhoeve, cottessen 6 te Vijlen

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,9 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt