Detail

Van Camerig tot Cottessen V14 Vaals

Verken de grens van Vaals rondom het Geuldal tijdens deze wandelroute. Je zult hierbij allerlei bijzondere natuurverschijnselen zien, zoals de vuursteenafzetting bij Zevenwegen, het Vaalser groenzand en de snel stromende Geul. Je baant je een weg door holle wegen en over de Zuid-Limburgse graften, waarvan niemand weet hoe ze ontstaan zijn. Ook zul je aan het begin van de route het 'bronnenland' rondom Vijlen ontdekken, waar je kleine waterbronnen uit het pad ziet ontspringen. 

Je kunt starten vanaf de camping Cottesserhoeve, een prachtig plekje met parkeergelegenheid en een terras. De route is te volgen via de blauwe paaltjes. 

Let op, je wandelt gedurende deze route kortstondig over privéterrein van het Zinkviooltje, dit is met toestemming.

Start- en eindpunt


Camping de Cottesserhoeve, Cottessen 6, 6294 NE Vijlen

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,0 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt