Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Van Camerig tot Cottessen V14 Vaals

Verken de grens van Vaals rondom het Geuldal tijdens deze wandelroute. Je zult hierbij allerlei bijzondere natuurverschijnselen zien, zoals de vuursteenafzetting bij Zevenwegen, het Vaalser groenzand en de snel stromende Geul. Je baant je een weg door holle wegen en over de Zuid-Limburgse graften, waarvan niemand weet hoe ze ontstaan zijn. Ook zul je aan het begin van de route het 'bronnenland' rondom Vijlen ontdekken, waar je kleine waterbronnen uit het pad ziet ontspringen. Je kunt starten vanaf de camping Cottesserhoeve, een prachtig plekje met parkeergelegenheid en een terras. De route is te volgen via de blauwe paaltjes. Let op, je wandelt gedurende deze route kortstondig over privéterrein van het Zinkviooltje, dit is met toestemming.

Start- en eindpunt


Lingbergweg 3, 6294 Vijlen, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,0 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt