Valkenburg aan de Geul B4 Berg & Koelboschgrubbe

Valkenburg aan de Geul B4 Berg & Koelboschgrubbe

Het dorpje Berg ligt op de rand van het Plateau van Margraten, op een hoogte van ongeveer 120 meter. Aan de noordkant liggen steile hellingen naar het Geuldal. Deze wandelroute zal starten in Berg en een rondje richting Terblijt maken. Het is een mooie afwisselende, maar ook pittige wandeling. Je maakt kennis met het gebied rondom de Bemelerberg. Ook zul je bij de Koelboschgrubbe via een plateau omhoog wandelen, om terug te komen in Berg. De route is te volgen via de gele paaltjes en is ongeveer 6,5 kilometer lang. In Berg zijn verschillende horecagelegenheden te vinden. Parkeren is ook mogelijk in Berg, bijvoorbeeld Op de Mert (naast Café Zaal 't Vöske).
Valkenburg aan de Geul B4 Berg & Koelboschgrubbe - Foto 0
Valkenburg aan de Geul B4 Berg & Koelboschgrubbe - Foto 1
Valkenburg aan de Geul B4 Berg & Koelboschgrubbe - Foto 2

Start- en eindpunt


Valkenburgerstraat 2, 6325 BN Berg en Terblijt, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,8 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt route B4 en gaat op pad in het dorpje Berg op de rand van het plateau van Margraten. Ze maakt een mooie afwisselende, maar ook pittige wandeling, omzet ze 120 hoogtemeters moet bedwingen. Kijk je mee? 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt