Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Teverenerheide 1 TH01 Brunssum

In het beschermde natuurgebied van de Tevenerheide hebben allerlei bijzondere plant- en diersoorten hun plek gevonden. Hoewel het gebied net buiten de grenzen van Zuid-Limburg ligt, is deze wandelroute door zijn pracht en praal toch opgenomen in het Zuid-Limburgse wandelaanbod. Over nette paden baan je je een weg door het open heidelandschap. De Tevenerheide kenmerkt zich door afwisseling tussen begroeiing en landschappen: vochtig of droog, dicht bos of open veld. Mens en landschap zijn hier door een lange geschiedenis van bewerking en natuurlijke begroeiing met elkaar verbonden. Deze route is te volgen via de gele paaltjes. Parkeren kan bij parkeerplaats Grotenrath.

Start- en eindpunt


Unnamed Road , 52511 Geilenkirchen, Germany

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,9 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt