Struinen door het mergelstadje

Struinen door het mergelstadje

Welkom in veelzijdig Valkenburg. Verscholen tussen de mosgroene heuvels flonkert het mergelstadje met haar charmante, middeleeuwse stadskern. Slenter door de smalle straatjes en ontdek knusse winkeltjes waar je de laatste trends kunt spotten en onderweg kunt neerstrijken op de leukste terrasjes of een hapje kunt eten in de bourgondische restaurants. 
 
De lokale ondernemers runnen hun zaak met hart en ziel en verwelkomen je graag! Deze route voert je door de het prachtige mergelstadje. Laat de omgeving op je inwerken en kijk af en toe omhoog. Je ontdekt dan prachtige muurschilderingen en mooie gevelstenen aan de karakteristieke panden. De route start op Par’Course, waar je gemakkelijk kunt parkeren (De Leeuwhof, Valkenburg).
Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Combideal: 4 wandelkaarten

Deze combideal met vier wandelkaarten van Zuid-Limburg biedt in totaal meer dan 300 wandelroutes. Hiermee ontdek je de leukste paaltjesroutes in het Heuvelland, Parkstad en de Grensmaasvallei. Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3!

Start- en eindpunt


Par'Course, De Leeuwhof te Valkenburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,9 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt