Strijthagerbeekdal- route LA06 Landgraaf

Strijthagerbeekdal- route LA06 Landgraaf

Deze wandelroute verwelkomt je in de gemeente Landgraaf, waar deze je voert door het Strijthagerbeekdal. 

Hier komen allerlei planten en dieren voor, die typisch zijn voor het beekdallandschap van Zuid-Limburg. Het dal kent steile hellingen met bebossing en minder steile hellingen met gras en akkers. Je ontdekt Overstehof, de Strijthagerbeek, Cranenweyer en kasteel Strijthagen. 

De route is te volgen via de rode paaltjes met de rode band. Parkeren kan bij Landgoed Overste Hof. 
+4

Start- en eindpunt


Parkeerplaats Overstehofweg 14, Landgraaf

Soort route


Wandelroute

Afstand


7,2 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart
Logo Visit Zuid-Limburg Op pad met Anne

Op pad met Anne

Ga met Anne op pad in het Strijthagerbeekdal; een natuurgebied in Landgraaf dat bekend staat om zijn waterpartijen. Je wandelt ook door Park Gravenrode met bossen, beken, een stuwmeer en verschillende kastelen, zoals de Overstehof en Strijthagen. 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt