Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Stadswandeling Heerlen

Heerlen is een stad van jonge en eigentijdse architectuur, van modern en design, van experimentele kunst en cultuur, van stedelijkheid en tegelijkertijd groen. Deze wandelroute start bij SCHUNCK*, het culturele Glaspaleis, gelegen op de Bongerd (het marktplein). Je zult verschillende street art muurschilderijen van allerlei kunstenaars tegenkomen, die de betonnen jungle van de stad sieren. Ook de Pancratiuskerk en het Savelbergklooster doe je aan tijdens de route. In heel Heerlen vind je verschillende horecagelegenheden en parkeren is er op loopafstand. De route is niet bewegwijzerd, maar onder 'downloaden' is een aparte routebeschrijving beschikbaar.

Start- en eindpunt


Bongerd 8, 6411 JM Heerlen, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


3,4 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt