Stadswandeling Heerlen

Stadswandeling Heerlen

Heerlen is een stad van jonge en eigentijdse architectuur, van modern en design, van experimentele kunst en cultuur, van stedelijkheid en tegelijkertijd groen. Deze wandelroute start bij SCHUNCK*, het culturele Glaspaleis, gelegen op de Bongerd (het marktplein). Je zult verschillende street art muurschilderijen van allerlei kunstenaars tegenkomen, die de betonnen jungle van de stad sieren. Ook de Pancratiuskerk en het Savelbergklooster doe je aan tijdens de route. In heel Heerlen vind je verschillende horecagelegenheden en parkeren is er op loopafstand. De route is niet bewegwijzerd, maar onder 'downloaden' is een aparte routebeschrijving beschikbaar.
+4
Stadswandeling Heerlen - Foto 0
Stadswandeling Heerlen - Foto 1
Stadswandeling Heerlen - Foto 2
Stadswandeling Heerlen - Foto 3

Start- en eindpunt


Bongerd 8, 6411 JM Heerlen, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


3,4 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

Op pad in Heerlen

Jenneke neemt je mee door het kloppend hart van Parkstad-Limburg tijdens de stadswandeling Heerlen die start vanuit de Visit Zuid-Limburg Experience. Kom alles te weten over de geschiedenis van Parkstad. Ga je mee op pad?
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.