Detail

Stadswandeling Heerlen

Ga op ontdekkingsreis door Heerlen

Maak een wandeling door het stadscentrum en ontdek hoe Heerlen zich ontwikkelde van een Romeinse Nederzetting tot de eigenzinnige en moderne stad van nu. Tijdens deze wandeling loop je door het indrukwekkende Maankwartier, ontdek je het Romeins Kwartier, zie je de sporen van het Middeleeuwse dorp Landsfort Herle en het mijnverleden. Laat je vooral ook verrassen door tal van grote en kleine kunstwerken lang de route.

Heerlen, het kloppend hart van Parkstad Limburg. Of moeten we zeggen Coriovallum? De geschiedenis van  Heerlen gaat namelijk terug tot deze Romeinse nederzetting rond het jaar nul. Toen een marktplaats voor agrarische producten en aardewerk, nu het hart van Parkstad Limburg, waar altijd iets nieuws te ontdekken valt. In de 20e eeuw ontleende de stad haar identiteit lange tijd aan de mijnbouw in de omgeving. Na de sluiting van de mijnen deed Heerlen er lang over om zijn bruisende karakter terug te krijgen. Intussen is het een stad van jonge en eigentijdse architectuur, van stedelijkheid en groen. Hier laten kunstenaars overal hun sporen achter. Ga op ontdekkingsreis!

 

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Stadswandeling Heerlen

Tijdens deze stadswandeling van 3,8 km door het stadscentrum van Heerlen ontdek je hoe Heerlen zich ontwikkelde van een Romeinse Nederzetting tot de eigenzinnige en moderne stad van nu.
+4

Start- en eindpunt


Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen Parkstad, Spoorplein 40, 6411 NZ Heerlen,

Soort route


Wandelroute

Afstand


2,7 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad in Heerlen

Jenneke neemt je mee door het kloppend hart van Parkstad-Limburg tijdens de stadswandeling Heerlen die start vanuit de Visit Zuid-Limburg Experience. Kom alles te weten over de geschiedenis van Parkstad. Ga je mee op pad?
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt