Spaubeekroute SP03 Beek

Spaubeekroute SP03 Beek

Deze wandelroute van ruim 7 kilometer biedt je uiteenlopende landschappen, die zelfs voor Zuid-Limburg zeer bijzonder zijn. De route voert je over een plateau, langs graften, fruitboomgaarden en veldkruizen. 

Maar de omgeving van het Spaubeekerbos spant de kroon: holle wegen en oude groeven leiden je door een groen, enigszins surrealistisch landschap. In dit gebied zijn in vroegere tijden veel grindgroeven geweest, maar tegenwoordig worden er veel plant- en diersoorten waargenomen. 

In het bos ligt tevens een ruïne van een openluchttheater uit de jaren twintig, dat destijds door de plaatselijke bevolking werd gebruikt voor muziek- en toneeluitvoeringen. De unieke sfeer van dit prachtige stukje historie is gelukkig nooit verloren gegaan! Vandaag de dag geldt het als het best verborgen pareltje van de Westelijke Mijnstreek. 

De route is te volgen via de blauwe paaltjes met witte pijl.

Start- en eindpunt


Bongerd 9, 6176 AV Spaubeek, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


7,7 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt