Veilig op pad in tijden van corona

Hét advies van de overheid: vier vakantie in eigen land (en met je gezonde verstand). Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Sint Pietersberg & ENCI-groeve MA3 Maastricht

Het buitengebied van Maastricht is zonder twijfel de moeite waard. Deze route betreft een flinke wandeling door gebied van Natuurmonumenten. Je wandelt rondom de Sint Pietersberg waar je Fort Sint-Pieter en de ENCI-groeve ontdekt. Bovendien heb je er een mooi uitzicht over de Maas. De ENCI-groeve is nog volop in ontwikkeling: je ziet er bedrijvigheid, maar ook prachtige natuur. Een absolute aanrader voor een wandeling in de buurt van Maastricht. De route start bij chalet Bergrust, waar je ook kunt parkeren, en is ongeveer 10,5 km lang. De route is bewegwijzerd via paaltjes met een rode driehoek op een wit plaatje. Een blauwe pijl geeft dan de richting aan.

Start- en eindpunt


Lage Kanaaldijk 112, 6212 NA Maastricht, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,5 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish

Tips voor onderweg

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt