Detail

Maastricht- ma 3 – Sint Pietersberg en ENCI-groeve

Het buitengebied van Maastricht is zonder twijfel de moeite waard. Deze route betreft een flinke wandeling door gebied van Natuurmonumenten. 

Je wandelt rondom de Sint-Pietersberg waar je Fort Sint-Pieter ontdekt (de route loopt niet door de groeve). Het is mogelijk om de wandeling met de hond aan de lijn te lopen. Bij de gele (kortere) route kun je wel door de groeve lopen, hier zijn honden echter niet toegestaan.

Bovendien heb je er een mooi uitzicht over de Maas. De ENCI-groeve is nog volop in ontwikkeling: je ziet er bedrijvigheid, maar ook prachtige natuur. Een absolute aanrader voor een wandeling in de buurt van Maastricht. 

De route start bij Fort Sint-Pieter en bij bij het Oog van Sint-Pieter kun je de auto parkeren. Onderweg kom je verschillende horecagelegenheden tegen.

De route is ongeveer 10,5 kilometer lang. De route is bewegwijzerd via paaltjes met een rode driehoek op een wit plaatje. Een blauwe pijl geeft dan de richting aan.

Start- en eindpunt


Fort Sint Pieter, Maastricht

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,8 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt