Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Sint Pietersberg & ENCI-groeve MA3 Maastricht

Maastricht Download deze route

Sint Pietersberg & ENCI-groeve MA3 Maastricht

Maastricht Wandelroute 10,5 km Moeilijk
Het buitengebied van Maastricht is zonder twijfel de moeite waard. Deze route betreft een flinke wandeling door gebied van Natuurmonumenten. Je wandelt rondom de Sint Pietersberg waar je Fort Sint-Pieter en de ENCI-groeve ontdekt. Bovendien heb je er een mooi uitzicht over de Maas. De ENCI-groeve is nog volop in ontwikkeling: je ziet er bedrijvigheid, maar ook prachtige natuur. Een absolute aanrader voor een wandeling in de buurt van Maastricht. De route start bij chalet Bergrust, waar je ook kunt parkeren, en is ongeveer 10,5 km lang. De route is bewegwijzerd via paaltjes met een rode driehoek op een wit plaatje. Een blauwe pijl geeft dan de richting aan.

Overzicht

Start- en eindpunt

Lage Kanaaldijk 112, 6212 NA Maastricht, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

10,5 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Tips voor onderweg!

  • Mulders - dé buitensportspecialist

    Mulders dé buitenspecialist te Limbricht (Sittard), is al jaren een begrip in Limburg op het gebied van wandelschoenen, bergschoenen, wandelkleding, kampeerartikelen, wandelsandalen, rugzakken. Kennis en ruime keus op het gebied van wandelschoenen en bergschoenen is de specialiteit.
    Meer info

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website