Detail

Sibbergrubbe Va5 - Valkenburg aan de Geul

In Valkenburg is ontzettend veel te beleven. Deze wandelroute voert je door het prachtige mergelstadje zelf. Door het centrum, langs de Steenkolenmijn en MergelRijk, geen enkel hoekje van Valkenburg zal onbekend blijven na deze wandeling. 

De Valkenburgse ruïne, een voor Nederland zeldzame hoogteburcht met een rijke geschiedenis, ligt ook op de weg. Je stapt langs de Sibbergrubbe, een beklimming in de vorm van een holle weg — geen steile, maar juist een mooie helling voor elke wandelaar. 

De blauwe paaltjes wijzen je de goede richting op. Parkeren kan bij een van de vele gelegenheden in Valkenburg aan de Geul.

Start- en eindpunt


Neerhem 26-28, 6301 CH Valkenburg, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


3,1 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt