Schinveld RR10 - Schinveldse Bossen

Schinveld RR10 - Schinveldse Bossen

In het dal van de Roode Beek liggen Schinveldse Bossen, die zich lenen voor oneindige wandelingen en tal van wandelroutes waarbij je niet uitgekeken raakt. 

De natuur heeft hier de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Neem de tijd om alle indrukken in je op te nemen en de echte stilte te ervaren. Tijdens deze tocht is het mogelijk dat je enkele Schotse Hooglanders tegenkomt.

Aan de rand van het bos kom je voorbij Nonke Buusjke, een verzameling Zuid-Limburgse vakwerkhuizen met een historische waarde. Ook het enige Limburgse zweefvliegveld zal worden aangedaan onderweg. 

De route is te volgen via de zwarte palen met ringband en gouden sterren en de routebeschrijving download je hier. Parkeren kan bij Restaurant De Lier.
+2

Start- en eindpunt


Restaurant De Lier, Leiffenderhofweg 3 te Schinveld

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,7 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart
Logo Visit Zuid-Limburg Op pad met Jenneke

Op pad met Jenneke

In het najaar is het heerlijk om naar de Schinveldse Bossen te gaan. Het is hier zo kleurrijk, vol flora en fauna, en het is ook nog eens een heerlijk rustig Zuid-Limburgs natuurgebied. Je spot er Schotse Hooglanders. Kijk mee en ontdek het zelf!
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt