Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Schinveld-Schinveldse bossen

Schinveld-Schinveldse bossen

In het prachtige Zuid-Limburg bevinden zich, tegen de grens van Duitsland aan, de Schinveldse bossen. Die zul je ervaren als je op weg gaat met deze ruiterroute. De Schinveldse bossen zijn een nog onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant, waar de natuur zijn eigen gang kan gaan en je ongekende stilte kunt ervaren. Het natuurgebied ligt in de meest noordoostelijke punt van Zuid-Limburg en omvat het grootste aaneengesloten bosgebied van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. De route is aangegeven met routebordjes nummer 27. Parkeren voor deze route kan bij het startpunt: Restaurant de Lier (Leiffenderhofweg 3 te Schinveld).

Start- en eindpunt


Leiffenderhofweg , 6451 Schinveld, Netherlands

Soort route


Ruiterroute

Afstand


7,0 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt