Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Savelsbos Sg1 Eijsden-Margraten

Deze wandelroute neemt je mee op een prachtige tocht door het Savelsbos. Dit smalle bos tussen Sint Geertruid en Rijckholt staat vol trotse, ruisende loofbomen en de hellingen zijn er steil en spectaculair. Bijzonder voor dit bos is de prehistorische vuursteenmijn, diep verborgen in een grot. Tussen de bomen door is er zelfs nog ruimte voor adembenemende doorkijkjes met een uniek uitzicht op de beroemde Zuid-Limburgse heuvels. Deze wandelroute biedt ook de liefhebbers van culinair Limburg een heerlijke ervaring dankzij de verrukkelijke streekgerechten van De Koekenpan. Parkeren kan eenvoudig in Sint Geertruid; daarna hoe je de rode paaltjes maar te volgen.

Start- en eindpunt


Eindstraat 26, 6265 AD Sint Geertruid, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


7,0 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt