Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Rundum Merkstein route KR11Kerkrade

Rundum Merkstein route KR11Kerkrade

Vanuit Kerkrade is het maar een kleine stap de Duitse grens over naar het prettige dorpje Merkstein. Dit dorpje is het startpunt van de idyllische wandelroute Rundum Merkstein. Vlak langs de grens maak je kennis met de eeuwenoude Baalsbruggermolen en het opvallende herkenningspunt de waterburcht in Rimburg. In het Grube Adolf Park wandel je heerlijk door het berkenbos en langs de oevers van de Uebach geniet je van de sereniteit van het natuurgebied rond deze beek. Deze route is niet bewegwijzerd, maar wel eenvoudig te downloaden als pdf.

Start- en eindpunt


Floeßer Straße 5-6, 52134 Herzogenrath, Germany

Soort route


Wandelroute

Afstand


14,5 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt