Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Rundum Merkstein route KR11Kerkrade

Rundum Merkstein route KR11Kerkrade

Vanuit Kerkrade is het maar een kleine stap de Duitse grens over naar het prettige dorpje Merkstein. Dit dorpje is het startpunt van de idyllische wandelroute Rundum Merkstein. Vlak langs de grens maak je kennis met de eeuwenoude Baalsbruggermolen en het opvallende herkenningspunt de waterburcht in Rimburg. In het Grube Adolf Park wandel je heerlijk door het berkenbos en langs de oevers van de Uebach geniet je van de sereniteit van het natuurgebied rond deze beek. Deze route is niet bewegwijzerd, maar wel eenvoudig te downloaden als pdf.

Start- en eindpunt


Floeßer Straße 5-6, 52134 Herzogenrath, Germany

Soort route


Wandelroute

Afstand


14,5 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt