Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Rondwandeling Joods Vaals

Rondwandeling Joods Vaals

Door het wandelen van deze route kun je de geschiedenis van de Joodse gemeenschap van Vaals ontdekken. De route “Joods Vaals” blijft niet alleen stil staan bij leed, deportatie en vermoording in de jaren veertig van de vorige eeuw - hoewel dit een belangrijke plaats inneemt. 

Via de route kun je zien dat er sinds het midden van de 18de eeuw een Joodse gemeenschap in Vaals bestond, die grotendeels verborgen bleef en ontdekt kan worden. 

Gedurende deze wandeling maak je kennis met de prachtig gelegen Joodse begraafplaats, het oudste bouwwerk de gemeentetoren, het statige Von Clermonthuis en kasteel Bloemendal, het kleurrijke Koningin Julianaplein en het Centrum voor Kunst en Cultuur in de historische Kopermolen. 

Daarnaast is er natuurlijk volop aandacht voor het Joodse verleden van Vaals middels informatiepanelen onderweg. Parkeren kan in het centrum van Vaals onder de Albert Heijn. In het centrum zijn ook allerlei cafeetjes waar je voor een heerlijk kopje koffie terecht kunt. 

Onder downloaden kun je een separate wegbeschrijving downloaden.

Start- en eindpunt


Maastrichterlaan 33, 6291EK, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


3,6 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt