Detail

Rondwandeling Joods Vaals

Door het wandelen van deze route kun je de geschiedenis van de Joodse gemeenschap van Vaals ontdekken. De route “Joods Vaals” blijft niet alleen stil staan bij leed, deportatie en vermoording in de jaren veertig van de vorige eeuw - hoewel dit een belangrijke plaats inneemt. 

Via de route kun je zien dat er sinds het midden van de 18de eeuw een Joodse gemeenschap in Vaals bestond, die grotendeels verborgen bleef en ontdekt kan worden. 

Gedurende deze wandeling maak je kennis met de prachtig gelegen Joodse begraafplaats, het oudste bouwwerk de gemeentetoren, het statige Von Clermonthuis en kasteel Bloemendal, het kleurrijke Koningin Julianaplein en het Centrum voor Kunst en Cultuur in de historische Kopermolen. 

Daarnaast is er natuurlijk volop aandacht voor het Joodse verleden van Vaals middels informatiepanelen onderweg. Parkeren kan in het centrum van Vaals onder de Albert Heijn. In het centrum zijn ook allerlei cafeetjes waar je voor een heerlijk kopje koffie terecht kunt. 

Onder downloaden kun je een separate wegbeschrijving downloaden.

Start- en eindpunt


Maastrichterlaan 33, 6291EK, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


3,6 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt