Rondom plateau Bocholtz Simpelveld

Rondom plateau Bocholtz Simpelveld

Hoog op het plateau tussen de Selzerbeek en de Eyserbeek prijken de lieflijke dorpen Simpelveld en Bocholtz. Dit glooiende gebied verken je op deze fietsroute. 

De twee beken hebben door de loop van vele eeuwen prachtige dalen uitgesleten, waar pittoreske dorpjes zoals Nijswiller, Wahlwiller en Eys zich afwisselen met koele weidelandschappen, waar hazen zich verschuilen en de ijsvogel nestelt. Simpelveld en Bocholtz zelf zijn nostalgische dorpen met prachtige kerken, boerderijen met robuuste stenen muren en een knus centrum, waar je eenvoudig een plek vindt om van een bourgondische lunch te genieten. Het boerderijterras van De Scholtissenhof in Bocholtz is een aanrader! 

Je begint deze route middenin Bocholtz, waar je gratis kunt parkeren. 

Start- en eindpunt


Heiweg 88, 6351 HW Bocholtz

Soort route


Fietsroute

Afstand


22,3 km

Knooppuntenlijst


97 - 87 - 86 - 90 - 93 - 94 - 54 - 96

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt