Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Valkenburg is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op weg.

Rondom plateau Bocholtz Simpelveld

Rondom plateau Bocholtz Simpelveld

→ Let op!

Als gevolg van de wateroverlast in Zuid-Limburg kunnen sommige routes gevaarlijk en zelfs onbegaanbaar zijn. Wees voorzichtig als je op pad gaat.
Hoog op het plateau tussen de Selzerbeek en de Eyserbeek prijken de lieflijke dorpen Simpelveld en Bocholtz. Dit glooiende gebied verken je op deze fietsroute. De twee beken hebben door de loop van vele eeuwen prachtige dalen uitgesleten, waar pittoreske dorpjes zoals Nijswiller, Wahlwiller en Eys zich afwisselen met koele weidelandschappen, waar hazen zich verschuilen en de ijsvogel nestelt. Simpelveld en Bocholtz zelf zijn nostalgische dorpen met prachtige kerken, boerderijen met robuuste stenen muren en een knus centrum, waar je eenvoudig een plek vindt om van een bourgondische lunch te genieten. Het boerderijterras van De Scholtissenhof in Bocholtz is een aanrader! Je begint deze route middenin het centrum van Simpelveld, waar je gratis kunt parkeren. Daarna volg je de knooppunten 88-87-86-90-93-96-97-89.

Start- en eindpunt


Markt 13A, 6369 AH Simpelveld, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


36,2 km

Knooppuntenlijst


88 > 87 > 86 > 90 > 93 > 96 > 97 > 89

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt