Rondom het centrum van de Mijnstreek Heerlen Mijnroute 2

Rondom het centrum van de Mijnstreek Heerlen Mijnroute 2

De fietsroute Rondom het centrum van de Mijnstreek in Heerlen is een van de speciale routes die zijn opgesteld in het Jaar van de Mijnen (2015). Deze routes tonen je de rijke herinneringen aan de jaren toen het zuidoosten van Limburg zijn rijkdom nog uit de steenkolenmijnen haalde en deze rol met veel trots vervulde. De tijdvensters op de route geven je een indruk van deze weelde van weleer. Daarnaast toont de route rond Heerlen je de elegante kastelen Hoensbroek en Terworm, het afwisselende natuurgebied de Brunssummerheide en de attractieve moderne eyecatchers in het centrum van Heerlen. Onderweg geniet je van een fijne fietspauze bij brasserie-restaurant Bronsheim in Brunssum. Deze afwisselende fietsroute begint bij het Mijnmuseum in Heerlen en leidt je verder aan de hand van de te downloaden separate pdf.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

De fietsknooppuntenkaart laat je Zuid-Limburg ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas, over de heuvels en door uitgestrekte bossen: met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

Start- en eindpunt


Mijnmusseumpad , 6412 Heerlen, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


32,8 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt