Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Rondom Geul en Maas Meerssen

Rondom Geul en Maas Meerssen

Op de fietsroute Rondom Geul en Maas verken je het ongeëvenaarde natuurgebied van Buitengoed Geul & Maas: een samenwerking tussen Maastricht, Meerssen en Valkenburg. De prachtige gerenoveerde fietspaden brengen je door Meerssen, Geulle en het Rivierpark Maasvallei. In deze regio heb je schitterende uitzichten op de Zuid-Limburgse heuvels, zie je de statige kastelen Vaeshartelt, Meerssenhoven en Geulle en tonen de veerpontjes en de watermolens je hoe de cultuur zich heeft gevormd naar de natuurlijke waterstromen. Of je nu ontspannen op je E-bike zit of de confrontatie met de uitdagende hellingen op eigen spierkracht aandurft; je hebt altijd wel een heerlijke rustpauze verdiend met een heerlijke punt Limburgse vlaai bij De Proosdij in Meerssen of een van de vele gezellige terrasjes onderweg. In de buurt van het wondermooie vertrekpunt bij het NS Station in Meerssen kun je parkeren, maar ook met de trein is Meerssen prima te bereiken. Vanaf daar volg je de knooppunten 105-13-8-14-15-16-17-16-77-18-19-105.

Start- en eindpunt


NS Station, Meerssen

Soort route


Fietsroute

Afstand


28,6 km

Knooppuntenlijst


105 > 13 > 8 > 14 > 15 > 16 > 17 > 16 > 77 > 18 > 19 > 105

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt