Detail

Rondje Maastricht

Welkom in het prachtige Zuid-Limburg en wel in het bijzonder in de gemeente Maastricht. Rondje Maastricht is een leuke, grensoverschrijvende fietsroute, waarbij je vanuit het centrum van Maastricht zo het groen in het rijdt van het Rivierpark Maasvallei. Je volgt allereerst de Nederlandse groene fietsbordjes en rijdt vervolgens België in waar ze blauwe fietsbordjes hanteren. Het centrum van Maastricht is meer dan de moeite waard. Het Bourgondische Vrijthof, het Bonnefantenmuseum en de historische markt zijn slechts en kleine greep van de bezienswaardigheden die je hier kunt ontdekken. Ook het fietsen langs de Maas zal niet vervelen. De uitzichten zijn af en toe sensationeel en de rust een verademing als je normaal een grote stad gewend bent. Bijna halverwege zou je een stop kunnen maken bij Gasterie de Fontein in Stein. Deze prachtig gelegen gasterie ligt heerlijk in het groen. In de winter is het hier goed vertoeven aan de open haard en in de zomer natuurlijk op het terras. Het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de weg vindt. Je zult versteld staan van de prachtige natuur, de mooie vergezichten en natuurlijk de vele terrasjes om even te pauzeren. 

Start- en eindpunt


Maasboulevard

Soort route


Fietsroute

Afstand


51,0 km

Knooppuntenlijst


1 - 3 - 11 - 558 - 131 - 54 - 559 - 58 - 53 - 52 - 51 - 43 - 45 - 17 - 16 - 15 - 14 - 52 - 50 - 13 - 49 - 8 - 79 - 2 - 1

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt