Detail

Romeinskwartier Heerlen - Een kijkje in het Romeins Verleden

Een kijkvenster naar het verleden en wel het Romeins verleden van Heerlen, daarmee beschrijf je alle vitrinekastjes die zijn geplaatst in het Romeins Kwartier in Heerlen-Centrum. Een initiatief van de ondernemers uit dit gebied.

In elk vitrinekastje staat een ander object uit de Romeinse tijd centraal. Dit zijn bijzondere bodemvondsten uit de regio of exacte replicaties van gebruiksvoorwerpen uit die periode. Samen vormen de vitrinekastjes een route door het gebied en langs de winkels en horecagelegenheden die hier zijn gevestigd.

Wil je weten waar de vitrinekastjes te vinden zijn? Bekijk de volledige lijst op romeinskwartierheerlen.nl.

Je start de route bij de Visit Zuid-Limburg Experience in het Maankwartier (spoorplein 40 in Heerlen) of bij het centrum van archeologie de Vondst (Raadhuisplein 20 te Heerlen).

Let op! Deze route is niet bewegwijzerd. Parkeren is mogelijk in één van de vele parkeergarages van het Heerlense centrum.

Voettocht door het Romeins Kwartier
Tip: combineer je kijkje in het Romeins Verleden met de wandelroute ‘Voettocht door het Romeins Kwartier’. In het Romeins Kwartier in Heerlen ontdek je namelijk een stad onder de stad. Vlak onder je voeten ligt Coriovallum, een Romeinse nederzetting van formaat.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Voettocht door het Romeins Kwartier Heerlen

In het Romeins Kwartier in Heerlen ontdek je een stad onder de stad. Vlak onder je voeten ligt Coriovallum, een Romeinse nederzetting van formaat.

Start- en eindpunt


Centrum van archeologie de Vondst (Raadhuisplein 20 te Heerlen)

Soort route


Wandelroute

Afstand


3,2 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt